sobota, 13. decembra 2014

#CHRISTMASBAKING - Špaldové medovníky

Tento rok sme sa rozhodli vyskúšať zdravšiu variantu vianočných medovníkov. Trochu som sa obávala či nebudú málo sladké ale ocino sa nesťažuje, takže to je asi fajn. Medovníky boli po upečení dosť tvrdé, keďže do ních nejde maslo, ale dali sme ich do krabice s jablkom a po pár dňoch zmäkli.


Na cca 60 kusov:
170g špaldovej múky
100g medu
10g sušeného sójového mlieka
1 vajce
1 PL perníkového korenia
1 KL jedlej sódy

Zo surovín vypracujeme cesto a dáme ho do chladničky na hodinu. Cesto vyvaľkáme asi na 2mm. Pečieme vo vyhriatej rúre do zlatista. Po vybratí z rúry potrieme vyšľahaným bielkom.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára