sobota, 20. decembra 2014

#CHRISTMASBAKING - Ovsené medovníky

Tento rok sme vyskúšali aj ďalší druh medovníkov. Trošku netradiční ale veľmi dobrý. Recept pridala Adenike, ktorá má na svojej stránke veľa chutných receptov. Medovníky sú trošku tvrdšie, možno keby sme ich nevyvaľkali tak natenko boli by lepšie. Možno nabudúce.


Na 40-50 kusov:
200g ovsených vločiek 
3 bielky
2 PL medu
1 PL kokosového oleja
1 PL perníkového korenie
1 KL škorice
trochu mlieka

Všetko okrem mlieka zmiešame, vyvaľkáme, povykrajujeme a dáme na plech vyložený papierom na pečenie. Ak budete chcieť nepovykrajované časti opätovne vymiesiť, pridajte trošku mlieka, ovsené vločky rýchlo nasiaknu tekutinu a sú potom suché. Medovníky pred vložením do vyhriatej rúry potrieme žĺtkom.

1 komentár: