utorok 5. augusta 2014

Rakúsko

Guten Tag! Z Rakúska sme sa vrátili už pred dvoma dňami, ale mne to ešte stále neskutočne chýba. Vo štvrtok som chcela pridať ešte článok pred odchodom, program bol však tak nabitý, že som už nestihla nič napísať. Celý štvrtok sme sa balili, pripravovali a ja som ešte dokonca piekla slané slimáky (ktoré mali veľký úspech). Keď prišiel ocino z práce sme sa najedli, napchali sme kufor auta (niesli sme tam aj veci pre známu od jej maminy, asi 10kg melón, krabicu koláčov a pagáčov + naše veci. O siedmej sme sa konečne vychystali a vyrazili. Cesta mala pôvodne trvať 3 hodiny, nám sa to predĺžilo na 4, keďže sme trošku poblúdili. Viedeň sme prešli dokonca 2-krát a ocino bol už dosť nervózny. Ale dorazili sme tam, kde sme mali. O dvanástej v noci sme sa najedli a do pol tretej sme ešte debatovali.
V piatok sme sa doobeda boli poprechádzať v dedine a poobede sme išli do Viedne pozrieť Stefansdom a do nákupného centra Donau centrum. Domov sme sa vrátili až o pol deviatej, poriadne vyčerpaní.
V sobotu sme išli zas do Viedne, tentokrát pozrieť Belvedér, Schonbrunn a do Prateru. V Pratery sme boli na Viedenskom oku a ja so známou sme išli aj na horskú dráhu.
A v nedeľu bohužiaľ domov. Čo sa jedla týka, známa sa snažila variť zdravšie, čo si naozaj vážim. Aj keď to nebolo vždy na 100%, klobásu alebo mastné rakúske šnicle som jesť nemusela. Aj keď takým pagáčikom som neodolala (je to moja závislosť). Takže v piatok večer som trošku pojedala pagáče a v sobotu som večer zjedla asi kilo melónu. Ale to k tomu patrí. Všetko toto s nami absolvoval aj náš pes. Tam úplne normálne chodia psy vlakom, metrom a chodia po obchodnom centre.
Tento víkend v Rakúsku som si neskutočne užila, za dva a pol dňa som sa nasmiala viac ako za 10 dní v Chorvátsku.


















2 komentáre:

  1. Krásne fotky :)) Aj my sme boli v Prateri, ako tak všímam je to tam dosť navštevované teraz hlavne Slovákmi :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásný fotky:) v Rakousku jsem nikdy nebyla ale vypadá to tam krásně:) hezké městečko.

    OdpovedaťOdstrániť