pondelok, 18. augusta 2014

Tekvicový chlebík

Ak sa neviete zbaviť tekvice alebo vám nechutí vyskúšajte upiecť tekvicový chlieb. Ja som sa inšpirovala u Blanky, trošku som si recept upravila a vznikol z toho tento úžasný, voňavý a chutný chlebíček. A s arašidovým maslom je proste (omggg) neskutočný. Chutí trošku ako perník.


Recept:
(cca) 200g tekvice
1 veľký banán (170g)
1 PL medu
180ml mlieka
1 vajce
280g celozrnnej múky
1 prášok do pečiva
1 lyžička škorice
1/4 lyžičky muškátového oriešku

Tekvicu dáme piecť na 180° asi 40 min. Upečenú tekvicu rozmixujeme s banánom, medom, vajíčkom a mliekom. Primiešame múku, prášok do pečiva a koreniny. Pečieme 45 min na 180°.

Ja som chlebík piekla v sobotu večer a nevedela som sa dočkať nedeľného rána.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára