sobota 7. februára 2015

Zapekané plnené cestoviny

Známi nám z Talianska priniesli veľké cestoviny a bola by škoda ich nevyužiť. Špenát je pre niekoho utrpením (aj pre mňa kedysi bol) ale ja som si ho posledný rok zamilovala. V lete sme mali v záhrade kopu špenátu a špenát sme dávali aj do mrazničky, takže naplniť cestoviny špenátom nebol problém.


Potrebujeme: 
20 cestovín určených na plnenie
250g ricotty (alebo tvarohu)
50g strúhaného syru
400g špenátu
konzervu krájaných paradajok
cesnak, soľ, korenie

Cestoviny uvaríme do polomäkka aby sa počas plnenie neroztrhli. Ak máte mrazený špenát vytlačte z neho prebytočnú vodu, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, ricottu, syr a rozmixujeme. Cestoviny naplníme a pokladáme ich na omáčku z romixovaných krájaných paradajok. Pečieme ich na 180° prikryté cca 20-30 minút a odokryté posledných 10 minút.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára