utorok 27. januára 2015

Vyskúšané I

Do nového roku som si dala predsavzatie vyskúšať každý mesiac aspoň 2 (pre mňa) nové potraviny. Tento mesiac som úlohu splnila, dokonca som vyskúšala až 7 nových vecí. Skúšanie nových vecí ma baví a predsa väčšinou jedávam stále to isté, takže je fajn spríjemniť si občas jedálniček niečím novým (a drahým), čo by som si za normálnych okolností asi nekúpila.


Javorový sirup som dostala už na Vianoce, ale do januára som sa ho ani nedotkla. Myslela som si totiž, že nebudem mať čo skúšať, tak som si ho šetrila do zálohy.
Myslím, že k nemu netreba žiadny komentár, ak ste ho mali viete o čom hovorím a ak nie, bežte si ho kúpiť. Je to do-ko-na-losť!


Polentu sme kupovali už niekedy na jeseň, vtedy ju robila mamina, ja som ju ochutnala až teraz. Polentová kaša nedopadla podľa mojich predstáv, bolo v nej kopu hrudiek ale obľúbená paradajková omáčka vylepší každú katastrofu. Čo sa polenty obecne týka verím, že je dobrá ale treba ju vedieť ochutiť. Mne sa to bohužiaľ nepodarilo, možno jej v budúcnosti dám ešte šancu a vyskúšam hranolky alebo koláč z polenty.


Aj túto tyčinku som si kupovala dávnejšie, akosi som na ňu zabudla a našla som ju až teraz. Tyčinka by mala pomáhať namáhaným kĺbom, ale ako je u produktov, ktoré sľubujú hory-doly známe, zázraky nečakajte. Ale chutí výborne!


Na instagrame si túto nátierku jedno dievča chválilo a zhodou okolností som na ňu na druhý deň narazila v lidli. Pomazánka bola výborná, trošku pripomína (super nezdravý) diabolský šalát a ja by som najradšej zjedla celú vaničku na posedenie.


Ano, ricottu som ochutnala prvý krát. Nepatrím do rodiny, ktorá kupuje "neznáme" veci zo zahraničia, sme verný domácim produktom. Riccota trošku pripomína plnotučný tvaroh ale veľmi mi chutí, hlavne zo špenátom.


Tiež nepatríme k extra milovníkom syrov, ktorý si potrpia na kvalite takže najčastejšie u nás v chladničke nájdete eidam, občas camembert, domáci kravský syr alebo (nechutný) ementál a raz za 2 roky nivu. Ale keďže bola v lidli zľava a ja v poslednej dobe prichádzam na chuť syrom, kúpila som si cheddar. Táto 250g kocka padla za týždeň (áno, jedla som ho sama), takže asi nemusím hovoriť ako veľmi mi chutil.


Túto tyčinku som si kúpila len pre to, že som mala na niečo sladké hroznú chuť. A ako jediná mi pasovala do makier (iifmymers problems). Bola fajn, pripomínala nejakú fitness hrudku alebo musli tyčinku omočenú v čokoláde.

3 komentáre:

  1. Javorový sirup je výborný! A sojová tataráková pomazánka také! Nemůžu si ji vynachválit, nejím totiž maso:))

    vik-ladyla.blogspot.cz I instagram I facebook

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Všechno to vypadá moc hezky:) Javorový sirup miluji už dlouho, to je taková stálice :) a na polentu se také brzy chystám :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ohledně té polenty jsi se ptala na instagramu na recept :) Tak osmahneš cibulku nebo porek s česnekem, zaliješ to odměřeným množstvím vody podle množství polenty (použij vývar nebo polévkové koření, či okořeň dle sebe) vsyp polentu a uvař na kaši. Tu rozprostři na plech asi do půl cm vrstvy a nech vychladnout. Polenta ztuhne a pak jí mužeš nakrájet a osmahnout na pánvi nebo ugrilovat v troubě :) Základem je mít dobře ochucenou tu vodu, ve které polentu vaříš)

    OdpovedaťOdstrániť