sobota, 31. januára 2015

Domáce sushi

Sushi sme robili prvý krát na silvestra. Na to, že to bolo prvý krát sa na nám celkom vydarilo. Síce sa mierne rolky rozpadávali a ryža bolo trošku tvrdá zjedli sme ho. Neodporúčam variť ryžu podľa návodu na krabici. Rolky si môžete naplniť podľa seba, je na vás či zvolíte len zeleninu alebo nejakú rybu či krabie tyčinky. My sme sushi robili bez ryžového octa a bambusovej podložky a išlo to krásne zrolovať aj bez toho.


Na 5 roliek:
2 šálky sushi ryže
5 plátkov riasy nori
zeleninu, lososa, krabie tyčinky
soľ
sójovú omáčku, wasabi
kuchynskú utierku

Ryžu uvaríme v osolenej vode, netuším aký je pomer ryže a vody (dávali sme na 1 šálku ryže 1,2 šálky vody a bola tvrdá) na 1 šálku ryže minimálne 1,5 šálky vody a necháme ju vychladnúť. Na kuchynskú utierku dáme riasu a ryžu nanesieme na jej 2/3 (odporúčam namáčať ruky do vody, ryža sa vám na ne nebude lepiť). Do stredu dáme na tenké dlhé plátky nakrájanú zeleninu a rybu a pomocou utierky pevno zrolujeme. Ak sa vám na konci riasa nezlepí, navlhčite ju vodou. Rolky krájame ostrým nožom namočeným do vody.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára