pondelok, 6. októbra 2014

Kuracie prsia na zemiakovo-baklažánovej podstielke

Neďeľný obed, ktorý som vymýšľala na rýchlo a prekvapivo sa aj vydaril.


Na jednu porciu:
1 kuracie prso
2 stredné zemiaky (cca 200g)
cherry rajčinky (130g)
pór
1 menší alebo 1/2 veľkého baklažánu (cca 100g)
20g strúhaného syru
olivový olej
soľ,korenie,bylinky

Zemiaky,baklažán a pór nakrájame na kúsky a spolu s rajčinkami osolíme a okoreníme (dávala som korenie na americké zemiaky) a vysypeme do zapekacej misky. Kuracie prso nakrájame na kocky , ktoré poukladáme na zemiaky, okoreníme a pridáme bylinky. Pokvapkáme olivovým olejom a zakryté pečieme asi hodinu (kým nie sú zemiaky mäkké) na 200°. Po vytiahnutí z rúry posypeme strúhaným syrom.
Množstvo je na jednu porciu takže ak varíte pre viac osôb môžte si množstvo zdvoj alebo strojnásobiť (alebo aj zdesaťnásobiť).  




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára