nedeľa, 9. novembra 2014

#CHEATCLEAN - Potato Chips

Bola to láska na prvé ochutnanie. Tieto zemiaky som prvý krát robila asi pred dvomi týždňami a odvtedy som ich robila ešte asi 35546213 krát. Chutia ešte lepšie ako chipsy. Sú výborné ako príloha k mäsu (kuracie so smotanovo-horčicovým dipom ♥) alebo len tak (s kečupom). Príprava nie je zas až taká rýchla, zmestíte sa do 40-45 min. ale zvládne to každý (amatér). Dokonalé a zdravé jedlo k telke.


Na 1 porciu:
3 stredné zemiaky
olivový olej
soľ,korenie
tymián (poprípade iné bylinky)
korenie na americké zemiaky (alebo gyros)
podľa chuti kečup, omáčka

Do hrnca si dáme variť vodu. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na mesiačiky. Čím budete mať mesiačiky tenšie, tým budú "chipsy" chrumkavejšie. Keď voda začne vrieť hodíme tam zemiaky na 10 minút. Na panvici rozohrejeme trošku olivového oleja a pridáme (napolyuvarené) zemiaky. Plameň môžete stíšiť na minimum. Zemiaky osolíme, okoreníme, dobre premiešame (čím viac korenia tým lepšie) a odstavíme z ohňa. Zemiaky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Je lepšie ak máte veľký plech, aby na sebe zemiaky neboli natlačené a pekne sa prepiekli. Vložíme do predohriatej rúry, pečieme 10-12 minút na 230° a zvyšných 10-15 minút na 250°, kým nie sú zemiaky chrumkavé.
Ako príloha sa hodia nakrájané na hrubšie mesiačiky a ako chipsy pri telku sa hodia skôr tenšie.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára