sobota, 11. októbra 2014

Tuniakové guľky s cestovinami a baklažánovo-paradajkovou omáčkou

Toto jedlo sa bezpodmienečne môže radiť k najlepším jedlám aké som kedy jedla. A dnes bude na večeru repete. Tuniakové guľky sú krásne chrumkavé a tá omáčka k tomu... Jedla by som to od rána do večera.


Guľky ( 9 ks):
2 konzervy tuniaka Calvo
1 vajce
1 1/2 lyžice pšeničných otrúb (10g) (alebo múka)
soľ,korenie

Rúru si predohrejeme na 200°. V miske zmiešame všetko zmiešame a tvarujeme menšie guľky. Pečieme 20-25 min,

Omáčka:
1 malý baklažán
150g fazúl (z konzervy)
250g rajčín
3 lyžice kečupu
olivový olej
soľ, korenie

Na olivovom olej osmahneme ošúpaný baklažán nakrájaný na kocky, podlejeme troškou vody. Keď baklažán zmäkne, pridáme fazule a na kocky nakrájané rajčiny. Dusíme kým rajčiny nepustia šťavu a kým nezmäknú. Prebytočnú vodu (šťavu) odparíme a primiešame kečup.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára