Toto jedlo sa bezpodmienečne môže radiť k najlepším jedlám aké som kedy jedla. A dnes bude na večeru repete. Tuniakové guľky sú krásne chrumkavé a tá omáčka k tomu... Jedla by som to od rána do večera.
Guľky ( 9 ks):
2 konzervy tuniaka Calvo
1 vajce
1 1/2 lyžice pšeničných otrúb (10g) (alebo múka)
soľ,korenie
Rúru si predohrejeme na 200°. V miske zmiešame všetko zmiešame a tvarujeme menšie guľky. Pečieme 20-25 min,
Omáčka:
1 malý baklažán
150g fazúl (z konzervy)
250g rajčín
3 lyžice kečupu
olivový olej
soľ, korenie
Na olivovom olej osmahneme ošúpaný baklažán nakrájaný na kocky, podlejeme troškou vody. Keď baklažán zmäkne, pridáme fazule a na kocky nakrájané rajčiny. Dusíme kým rajčiny nepustia šťavu a kým nezmäknú. Prebytočnú vodu (šťavu) odparíme a primiešame kečup.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára