Vonku (a aj vnútri) je poriadne horúco ale ani to ma neodradilo upiecť si moje obľúbené brownies. Za posledný mesiac som vyskúšala rôzne zeleninové "náhrady", o ktoré sa s vami dnes podelím. Sranda, že klasické čokoládové brownies s kilami cukru a masla som ešte nechutnala. A ozdravené low-fat vysušené varianty takisto. Ale experiment so zeleninou sa vydaril.
U mňa jednoznačne vyhrávajú cuketové brownies ale všetky spomínané sú mňamózne. A väčšina z nich je low-carb. Odporúčam domácu chocolate brownies zmrzku, no
Cuketové brownies
300g cukety
80g špaldovej múky
1 banán (alebo 15g trstinového cukru + 2 kvapky flavdrops)
1 vajce
15g kakaa
1/2 balíka prášku do pečiva
7 kvapiek flavdrops
Cuketu uvaríme domäkka, scedíme a rozmixujeme s ostatnými ingredienciami. Cesto vylejeme do malej zapekacej misky a pečieme 30 min na 200°.
Fazuľové brownies
1 plechovka červených fazúľ
1 banán
20g (čokoládového) proteínu
1 vajce
15g kakaa
1/2 balíka prášku do pečiva
čokoláda
Všetko spolu okrem čokolády rozmixujeme a primiešame kúsky čokolády. Vylejeme do malej zapekacej misky a pečieme 30 min na 200°.
Karfiolové brownies
200g karfiolu
20g (čokoládového) proteínu
1 vajce
15g kakaa
1/2 balíka prášku do pečiva
Karfiol uvaríme domäakka, scedíme a všetko spolu rozmixujeme. Pečieme 30 min na 200°.
Brownies zo sladkých zemiakov
150g sladkého zemiaku
20g proteínu
1 vajce
15g kakaa
1/2 balíka prášku do pečiva
Batát dáme do plastovej uzatvárateľnej misky a pečieme ho v mikrovlnke 4-5 minút. Rozmixujeme ho s ostatnými ingredienciami a pečieme 30 min. na 200°.
Fazolove mam moc rada,batatove miluju,recept mam na blogu taky :D,ale cuketove jsem jeste nikdy nezkousela,diky za inspiraci :) !
OdpovedaťOdstrániť